Op maandag 3 juni start de aannemer met de aanleg van riolering, parkeerplaatsen en groen rond Ten Hove. De werken gebeuren in verschillende fasen om de hinder te beperken. Als alles volgens planning verloopt, zijn de werken eind 2013 afgerond. De aanplanting van het groen gebeurt in het voorjaar van 2014.

Vanaf zondagavond 2 juni tot en met maandag 8 augustus sluit de aannemer de parking achter het woonzorgcentrum af aan de Rechtestraat en ter hoogte van gebouw D. Parkeren achter het woonzorgcentrum is tijdens deze eerste fase van de werken niet mogelijk.

 

De aannemer start met het opbreken van de bestaande verharding. Nadien vernieuwt hij de riolering. Tot slot legt hij de nieuwe verharding aan, voorziet hij parkeerplaatsen en groenperken.

 

Kappen bomen noodzakelijk

Van maandag 3 juni tot en met vrijdag 7 juni kapt de aannemer heel wat bomen in de omgeving van Ten Hove, enkele mooie en gezonde exemplaren blijven behouden. Deze werken worden uitgevoerd in nauw overleg met de gemeentelijke groendienst. Bij de aanplanting van de omgeving begin 2014 komen er nieuwe bomen in de plaats. Tijdens deze week is parkeren naast gebouw C en voor gebouw D op sommige momenten niet mogelijk.

Groene omgeving met aandacht voor bereikbaarheid

De omgeving rond Ten Hove ziet er begin 2014 helemaal anders uit. De aanleg zorgt ervoor dat het gebouwencomplex een aangename en groene omgeving krijgt. De gebouwen zullen bovendien makkelijk bereikbaar zijn voor rolstoelgebruikers. De plannen voorzien parkeergelegenheid en een uitgestrekt terras voor de bezoekers van het restaurant en de cafetaria.